Restauranter

Praha er godt kjent for deres fantastiske kjøkken, og kanskje best av alt deres virkelig gode og billige mat. Du finner et spisested på nesten hvert gatehjørne og alle typer restauranter er å finne i Praha. Restaurantene som ligger i enden av Karlsbroen anbefales på det sterkeste. Nordmenn vil oppfatte Praha sine restauranter som meget rimelige, hvor en hovedrett som regel koster mellom 50-200 kr. En flaske vin koster 30 – 100 kr og en øl koster fra kr 5 – 20 kr. Det er vanlig å tipse 10% når en er ute å spiser på restauranter i Praha. Prisene varierer noe fra bydel til bydel, og restaurantene sentralt i gamlebyen og i hovedgatene tar som regel en høyere pris.

Ambiente

Ambiente er ikke i den billigste prisklassen, men har fantastisk mat. Absolutt å anbefale. Restauranten ligger i gaten Celetna nr.11 på venstre side hvis man kommer fra den berømte kirkenplassen.

A Vinarna

Dette er stedet å gå hvis du setter pris på hyggelig ansatte og liker god service. Barkartet er stort, og bartenderne av høy klasse. Adresse: Restaurant A Vinarna. U Cisaru Loretanske 170/5 Telefon: 220 518 484 Lunch: Bohemia Bagel

Columbiansk: Don Pedro

Bra restaurant som ligger litt utenfor sentrum, like ved elven. Stedet er kjent for deres hyggelige atmosfære, gode mat og drinker. Prøv sjokoladefonduen som bare er helt fantastisk.

Spansk: El Central

El Central ligger ved Maltezke Namesti, 2 minutter fra Karlsbroen,. Restauranten er kjent for deres fantastiske biff med godt tilbehør. Her har de også et stort utvalg av gode viner. Restauranten er liten og tilbyr god atmosfære og topp service.

Eksklusiv: Palffy Palac Club

Palffy Palace restaurant anbefales på det sterkeste. Dette er en restaurant som er meget eksklusiv og faktisk kåret til en av verdens beste restauranter. Og det beste av alt, for oss Nordmenn er prisene mye lavere enn man skulle tro.

Eksklusivt: Slovanski Dum

D er har mange kjente filmstjernen spist sine middag mens de besøkte Praha. Restauranten er eksklusiv og prisene er høyere enn andre restauranter i Praha. Men for oss Nordmenn er prisene langt lavere enn prisene her hjemme. Her bør du absolutt prøve biff med masse godt tilbehør.

Hjemmekjært: Los v Oslu («Elgen i Oslo»)

Bistro: U Bakalare

Bistroen U Bakalare er en hyggelig plass, rimelig og ikke minst god mat, adressen er Celetna 13.

Koselig i gamlebyen: Uprince

En av dine absolutt beste restaurantopplevelser kan du få på restauranten Uprince rett ved det stronomiske uret. Selv om dette er midt i turistfelle-området og prisene er høyere enn hva en vanligvis kan forvente i Praha, er maten, stemningen og servicen fantastisk! Stedet har live musikk om kveldene og mye folk.

La Perle de Prague Restaurant

La Perle de Prague har god mat og hyggelig betjening. Anbefales på det varmeste!