Serverdigheter

Severdigheter i Praha

Praha er et populært turistmål. Der er store mengder gamle bygninger, mange av dem har vakre veggmalerier. Byen har en av verdens best bevarte og varierte samlinger av arkitektur , fra jugendstil til barokk , samt kubisk , gotisk , neoklassisk og ultramoderne arkitekur.

Vi anbefaler at du oppsøker Turistkontoret i Praha eller tar en prat med resepsjonisten på hotellet. Du kan også besøke hjemmesidenwww.aroundprague.cz for mer informasjon.

Jazzfestivalen i oktober. Trekker jazzelskere fra hele verden og bør absolutt oppleves.

Praha-borgen – Noen av det mest kjente i Praha og her kan du beundre den veldige St. Vitus katedralen. Gå heller ikke glipp av gullmakergaten Zlata ulicka.

St. Vitus Katedralen

Malá Strana – Ligger mellom slottet og elven, med historiske gater, små bortgjemte hager og sjarmerende bygninger fra barokktiden. Malá Strana – Ligger mellom slottet og elven, med historiske gater, små bortgjemte hager og sjarmerende bygninger fra barokktiden.

Karlsbroen er en vidunderlig severdighet å få med seg når man besøker Praha.

karlsbroen
karlsbroen

Staromestské námesti er hjertet i det middelalderlige Praha. Gå ikke glipp av den jødiske kirkegården, St. Georges-klosteret og rådhuset med den berømte, astronomiske klokken.

Det dansende huset, Tanici dum, Rasinovo nabr 80. Beviset for at Praha ikke er redd for fremtiden. Spennende, nyskapende arkitektur ved Vltavas strand.

Nerudovagaten fra slottet ned til Mala Strana – En koselig gate med vakre hus og utekafeer.

Ikke gå glipp av John Lennon muren

Kart over alle severdighetene finner du her.